2:36 am - Çarşamba Temmuz 23, 2014
Sponsorlu bağlantılar

14 Nisan 2012 Ehliyet Soruları ve Cevapları MEB

Perşembe, 12 Nisan 2012, 21:39 | Yaşam | 47 Yorum
by admin
Sponsorlu bağlantılar

14 Nisan 2014 Ehliyet Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı Sınavın Hemen Ardından Bu Sayfada …

Ehliyet Soru ve Cevaplarını Bu Sayfadan Yayınlayacağız ….

14 Nisan Ehliyet Sınavı Soru Ve Cevapları

14 Nisan 2014 Ehliyet Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı

14 Nisan Ehliyet Soruları

14 Nisan 2014 yapılacak olan ehliyet sınavı soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri genel müdürlüğü ile eş zamanlı olarak  sitemizde bilgizamani.net’te yayımlanacaktır. Sınav soru ve cevaplarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz…

14 Nisan Ehliyet Sınavı Soru Ve Cevapları (Sorular açıklandığında bağlantı aktif hale gelecektir. Soruların 17 Nisan’da açıklanması bekleniyor)

ÖNCEKİ DÖNEM SORU VE CEVAPLARI AŞAĞIDADIR. ( Önceki Sorulara mutlaka göz atmanızı öneriyoruz )

 14 Nisan 2014 B Sınıfı Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları İçin Tıklayın

Ehliyet Sınavı 14 Nisan Cumartesi günü yapılacak, soru ve cevaplar ile yorumlar bu sayfada olacak …

11 Şubat Ehliyet Sınavı Soru ve Cevapları

– Ehliyet Sınavından Geçmiş Olmak İçin –

  • Trafik ve Çevre Bilgisi Dersinden en az 35 doğru cevap
  • Motor ve Araç Tekniği Bilgisinden en az 28 doğru cevap
  • İlk Yardım Bilgisi’nden en az 22 doğru cevap yapılması gerekmektedir. ( Ehliyet sınavında yanlış cevaplar doğruları götürmemektedir. )

14 Nisan 2014 Ehliyet sınavına girecek sürücü Adayları !!! Aşağıdaki yorum kutucuğu aracılığıyla sınavda çıkan soruları paylaşabilir anında yorum  yapabilirsiniz …

47 yorum yazılmış, sizde hemen aşağıdan yorum yazabilirsiniz "14 Nisan 2012 Ehliyet Soruları ve Cevapları MEB"

  1. Onur Opak diyor ki:

    ilk yardım sorularını bilen Varsa Yazabilirmi .SSS

    Belediye çalısıyor

  2. ALİ diyor ki:

    arkadaşlar o hız gosterkesi DEİLDİ BİRİSİ DEVİR SAYISIYDI İKİNCİSİ İSE YAKITIN BİTTİGİNİ BİLDİLER GOSTERGEYDİ.

  3. FF diyor ki:

    KİMSE YOKMUU

  4. orhan diyor ki:

    hayır gitmen gereken saatta 120dir. sizin dediginiz 110 sehir dısında yapılması gereken azami hız.

  5. B diyor ki:

    1-Yolun yapısından kaynaklanan titreşimleri üzerine alarak, aracın rahat ve emniyetli bir şekilde sürülmesini sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Şarj
    B)Soğutma
    C)Süspansiyon
    D)Direksiyon
    (doğru cvp C şıkkı)

    2-Aşağıdakilerden hangisi balanssız tekerleğin araç üzerindeki etkilerinden biridir?

    A)Motorun soğuması
    B)Direksiyonun titremesi
    C)Motor yakıtına yağ karışması
    D)Fren disk yüzeyinin soğuması
    (doğru cevap B şıkkı)

    3-Elektrik devresini yüksek akıma karşı koruyan devre elemanı hangisidir?
    A)Soket
    B)Ampul
    C)Sigorta
    D)Buji
    (doğru cevap C şıkkı)

    4-Araç için gerekli elektriği üreten parça aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Marş motoru
    B)Distribütör
    C)Kondansatör
    D)Alternatör
    (doğru cevap D şıkkı)

    5-I- Termostatın arızalanması II- Devridaim pompasının arızalanması III- Radyatör üzerinde bulunan fan müşirinin arızalanması Verilenlerden hangileri motorun hararet yapma sebebidir?
    A)Yalnız I
    B)I – II
    C)II – III
    D)I – II – III
    (doğru cevap D şıkkı)

    6-Motoru çalıştırmak için uzun süre ve sıkça marş yapılırsa aşağıdakilerden hangisinin olması beklenir?
    A)Akünün boşalması
    B)Alternatörün arızalanması
    C)Karbüratörün arızalanması
    D)Endüksiyon bobininin arızalanması
    (doğru cevap A şıkkı)

    7-Aşağıdakilerden hangisi bujilere ateşleme sırasına göre akım dağıtan parçadır.
    A)Distribütör
    B)Karbüratör
    C)Akü
    D)Marş motoru
    (doğru cevap A şıkkı)

    8– Aşağıdakilerden hangisi akünün görevlerinden biridir.

    A)Yüksek voltaj üretmek
    B)Motor suyunu soğutmak
    C)Karbüratöre yakıt göndermek
    D)Marş motoruna ilk hareket için elektrik vermek
    (doğru cevap D şıkkı)

    9-Araçlarda arka camın rezistanslı (ısıtıcılı) olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir

    A)Camın patlamasını önlemek
    B)Radyo ve televizyon anteni olarak kullanmak
    C)Camda oluşan donma ve buğulanmayı önlemek
    D)Cam yapışkanının cama ve gövdeye sağlam tutunmasını sağlamak
    (doğru cevap C şıkkı)

    10-Hangisi motora ilk hareketi verir?
    A) Marş motoru
    B) Alternatör
    C) Fan motoru
    D) Kam mili
    (doğru cevap A şıkkı)

    11-Motorlar zamanlarına göre nasıl sınıflandırılırlar?

    A) Bir ve üç zamanlı
    B) Bir ve dört zamanlı
    C) İki ve dört zamanlı
    D) İki ve beş zamanlı
    (doğru cevap C şıkkı)

    12-Dizel motorlarının soğuk havada kolay çalışmasını ne sağlar?

    A) Endüksiyon bobini
    B) Enjektör
    C) Hava filtresi
    D) Isıtma bujisi
    (doğru cevap D şıkkı)

    13-Yağ çubuğunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Hidrolik seviyesini gösterir.
    B) Motor yağı seviyesini gösterir.
    C) Antifriz seviyesini gösterir.
    D) Motor suyu seviyesini gösterir.
    (doğru cevap B şıkkı)

    14-Aşağıdakilerden hangisi motorun hararet yapmasına neden olur?
    A) Depodaki yakıtın az olması
    B) Yakıt sisteminin hava yapması
    C) Radyatör peteklerinin tıkanması
    D) Akünün tam şarj yapılması
    (doğru cevap C şıkkı)

    15-Motor çalışırken, aracın gösterge panelinde hangisinin yanması, şarj sisteminin çalışmadığını gösterir?
    (doğru cevap C şıkkı (+ ve -) olan şık)

    16-Araçta el freninin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Duran aracı sabitlemektir.
    B) Duran araca ilk hareketi vermektir.
    C) Aracın emniyetli olarak hızını artırmaktır.
    D) Aracın emniyetli olarak yavaşlamasını sağlamaktır.
    (doğru cevap A şıkkı)

    17-Aşağıdakilerden hangisi rotların ayarsız olmasına bağlı olarak meydana gelir?
    A) Arka lastiklerin ortadan aşınması
    B) Ön lastiklerin içten veya dıştan aşınması
    C) Direksiyon milinin eğilmesi
    D) Direksiyon kovanının eğilmesi
    (doğru cevap B şıkkı)

    18-Vites kutusunun bakımı yapılırken aşağıdakilerden hangisine bakılır?
    A)Asidine
    B)Antifrizine
    C)Yağına
    D)Elektrolitine
    (doğru cevap C şıkkı)

    19-Aracın farlarında arıza giderme veya far de-
    ğişimi yapıldıktan sonra hangi ayarın yapıl-
    ması gerekir?

    A) Rot ayarı B) Far ayarı
    C) Supap ayarı D) Rölanti ayarı
    (doğru cevap B şıkkı)

    20-Aşağıdakilerden hangisi araçlarda
    gücün kaynağıdır?
    A) Motor B) Tekerlek
    C) Vites kutusu D) Şaft
    (doğru cevap A şıkkı)

    21-Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarından biridir?
    A) Silindir kapağı
    B) Şaft
    C) Diferansiyel
    D) Rot
    (doğru cevap A şıkkı)

    22-Motora alınan hava içerisindeki toz ve kum zerrelerini aşağıdakilerden hangisi temizler?
    A) Emme supabı
    B) Emme manifoldu
    C) Karbüratör
    D) Hava filtresi
    (doğru cevap D şıkkı)

    23-Fren Hidroliği Günlük Kontrol edilir.

    24-Dizel motorlarda sıkıştırılmış hava üzerine enjektörle hangisi püskürtülür cevap motorin

    25-aşağıdakilerden hangisi motordaki yağın görevidir

    cevap:sürtünmeye bağlı aşınmayı önlemek

    26-aşağıdakilerden hangisi silindir içine sıkıştırılmış yakıt-hava karışımını elektrik ile ateşler

    cevap buji

    27-Gösterge deviri gösteriyordu

    28-Araba geri geri gelirken beyaz lamba yanıyordu

    29-yakıtı depodan emerek belli bir basınç altında karbüratöre pompalayan parça nedir

    cevap:benzin otomatiği

    30-Dizel de emme zamanında sadece hava emilir

    31-Lastiğin havasının fazla olması lastikte aşınmaya neden olur

    32-Tekerleklerin farklı hızla dönmesini sağlayan difransiyel

    33-vantilatör Kayışı Alternatöre hareket verir.

    34-Derhal durulması gereken yağ göstergesi.

    35-benzin qösterqesi

    36-ki parantes ve ortasında kırmızı nokta olan yani el freni çekilidir

    37-ateşleme sisteminin parçası endüksiyon bobini

    38-Dörtlü sinyal lambası

    39-Elektrolit seviyesi azalmasında saf su ilave edilir.

    40-Soğutma sisteminde ne bulunur a)antifiriz b)asitli su bu sorunun cevabını bilmiyorum

    antifiriz olabilir

  6. mehmet diyor ki:

    60 a kadar bi gösterge vardı o devir göstergesi hız değil altında rpm x yazıyordu kh/h yazsa kilometreolacaktı cevap devir sayısı olacak

  7. mehmet diyor ki:

    akünün elektrolik miktarı azalmış asit konulacak cevabını verdim bn eminim doğru

  8. mehmet diyor ki:

    otobanda otomobil azami hızı 120 olacak

  9. mehmet diyor ki:

    derhal durulması gereken yağ değil kardeş hararet göstergesi arabayı yakarak gidiyon sen galiba xd

  10. lkmn diyor ki:

    otomobiller için oto yolda yeni yönetmenliğe göre azami hız 120 dir yani cevap 120

  11. Surucu8 diyor ki:

    himerbaba soruları yollar mısın lütfen özellikle motor sorularını mail de attım sana

  12. tuncer diyor ki:

    sabaha kadar çalıştım işten çıktım sınava gittim ilk yardım trafik geçtim sanırım motordan şüpheliyim. iki senedir kendi şahsıma arabam var… kullanıyorum…bu arada o hız göstergesi değil motor devriydi sanırsam himerbaba..

  13. vahap diyor ki:

    bütün sorularını cevaplayım

  14. Mehmet3806 diyor ki:

    Asit sadece arabanın aküsünde kullanılır

  15. naz diyor ki:

    ilk yardımda atelli bi soru vardı topukdan dize mii:D

  16. naz diyor ki:

    ilk yardımda kaburga şekli dümdüz yatanmıydı ama başının altında bişe vardı d miydi:(

    • engin yalcın diyor ki:

      oturuş durumda onun cvbı

    • tuna diyor ki:

      kaburga şekli sırtüztü dümdüz yatandı, diğerleri şok pozisyonu, yan yatış pozisyonu diğer şıkkı hatrlıyamadım.

      • BaruS diyor ki:

        Kaburgası kırık olan hastayı dümdüz yatırmak nasıl bir psikopatlıktır arkadaş? Oturuş pozisyonu olacak. A şıkkı doğru cevap.

  17. himerhaba diyor ki:

    diger soruları görmek isteyen arkadaslar eklesinler tebessum_isigi@hotmail.com

  18. himerhaba diyor ki:

    MOTOR SORULARI

    soru 1.) motorlar çalışma sınıfına göre nasıl sınıflandırlır.?

    tabiki: 2 ve 4 zamanlı olarak

    soru 2-) aşagıdakilerinden hangisi motorun parçalarından birisidir.?

    buda motorun silindir kapağı işaretleyenler doğru yapmıştır.
    soru 3-) silindir kapağı hangisinin parçasıdır.?

    cevap : motorun olacak

    soru 4-)aşagıdakilerden hangisi gücün kaynağıdır.?
    bu sorunun cevabıda yine motor olacaktı.

    soru 5-)aşağıdaki gösterge (hız göstergesi) neyi bildirir.?

    şeklini çizemedim ama arkadaşlar rakamlarla yazılmış olan arabanın hızını gösterir yani hız göstergesi dogru cevap.

  19. himerhaba diyor ki:

    motor ılk yardım ve trafık arkadaslar soruları hazırlıyorum gece 12 de en asagı 40 tane soruyu cevaplarıyla yukleyecegım saygılarla…

  20. samet diyor ki:

    motorda takıldığım bi soru vardı enjöktr hangi durumlarda arıza yapar ?
    cvbı bilen biri yazabilr mi

  21. merve diyor ki:

    derhal durulması gereken ısaret hangısıı yaa ?

  22. ender diyor ki:

    120

  23. bulent diyor ki:

    ewet arkadasım 120 sorun soruları cewaplayım

  24. Ayşen Yılmaz diyor ki:

    Hatırladığımız soruları paylaşalım arkadaşlar. Sorular salı günü açıklanacakmış burada , hatırladıklarımızı yazalım lütfen. Otoyolda hız sınırı kaçtı , sanırım cevap 120 km olacak ?

Yorum Yazın

Sponsorlu bağlantılar

Gizlilik ve İletişim

Sitemizde hiçbir şekilde illegal içeriklere yer verilmez. 2013mersin.net sitemizle ilgili olarak telif hakkı iddiasında bulunan kişi ya da kurumlar 2013mersinnet[a]gmail.com   adresine e-posta atabilirler.

Site yazarlarımızdan kaynaklı ihlal içeren yazılar, uyarı yapıldığı sürece derhal kaldırılacaktır. Detay için tıkla >> Gizlilik Politikası